Antena 3 CNN Actualitate Cioacă îşi petrece Crăciunul în arest. Tribunalul i-a respins cererea de eliberare

Cioacă îşi petrece Crăciunul în arest. Tribunalul i-a respins cererea de eliberare

Cioacă îşi petrece Crăciunul în arest. Tribunalul i-a respins cererea de eliberare
de S.T.    |    17 Dec 2012   •   18:18

Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale Elodia, îşi va petrece Sărbătorilor de iarnă în arest, Tribunalul Capitalei respingându-i luni o cerere de eliberare.

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, ca nefondată, cererea de revocare a măsurii arestării preventive făcută de avocata Maria Vasi în cazul lui Cristian Cioacă, arestat preventiv pentru uciderea soţiei sale, avocata braşoveană Elodia Ghinescu.

Decizia în acest caz nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, transmite Mediafax.

Luni, avocata lui Cristian Cioacă a susţinut, în faţa instanţei, că a făcut sesizări la Serviciul Române de Informaţii (SRI) şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru depunerea unor documente la dosar, respectiv pentru verificarea relaţiei dintre procurorul de caz şi soţul preşedintei completului de judecată care a decis arestarea preventivă a clientului său.

Nicio crimă nu e perfectă. Iată probele care demonstrează că Cioacă este ucigaşul Elodiei

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, poliţiştul Cristian Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

"După uciderea victimei, inculpatul a tranşat cadavrul pentru a facilita ascunderea lui şi evitarea tragerii la răspundere penală. (...) În perioada următoare comiterii infracţiunii de omor şi ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea şi distrugerea mijloacelor de probă, aruncând în râpa situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale victimei, spălând totodată urmele sub formă de stropi de sânge de pe vopseaua lavabilă şi aplicând un strat suplimentar de glet şi de vopsea lavabilă în zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor", se arată în referatul care îl incriminează pe Cioacă.

În prezent, Cioacă se află în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru omor deosebit de grav, conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Citeşte şi
:

Copilul lui Cioacă a fost încredinţat surorii tatălui pe durata arestării fostului poliţist

Ipoteză-şoc. Poliţistul Cioacă a acoperit cu glet şi vopsea sângele Elodiei

×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca inchisoare Elodia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close