Antena 3 CNN Actualitate CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfă. Strategia de privatizare se va aproba, miercuri, în şedinţa de Guvern

CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfă. Strategia de privatizare se va aproba, miercuri, în şedinţa de Guvern

CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfă. Strategia de privatizare se va aproba, miercuri, în şedinţa de Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    05 Feb 2013   •   16:31

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a încheiat. Pe ordinea de zi a şedinţei a fost participarea militară în Mali, dar şi modul în care au acţionat instituţiile în timpul crizei ostaticilor din Algeria.  

Şedinţa a început în jurul orei 14:00 şi a durat mai mult de două ore. Înaintea şedinţei, preşedintele şi premierul au avut o întâlnire la Palatul Cotroceni.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că România ar putea participa cu 10 militari, care vor avea misiuni de instruire şi la nivel de ofiţeri de stat major. Preşedintele Traian Băsescu a spus că România nu va trimite personal combatant în Mali.

Strategia de Securitate Cibernetică, programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2013 şi proiectul de hotărâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'C.F.R. Marfă' S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia au fost şi ele subiecte discutate de membrii CSAT.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a confirmat că, în şedinţa CSAT de marţi, a fost aprobată privatizarea CFR Marfă.


La sfârşitul lunii ianuarie, preşedintele Băsescu spunea că CFR Marfă a fost respinsă la privatizare pentru că se propunea "privatizare cu strigare".

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close