Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri halucinante în dosarul traficanţilor de sânge. Şapte pacienţi, UCIŞI pentru că n-au dat şpagă pentru transfuzie

Dezvăluiri halucinante în dosarul traficanţilor de sânge. Şapte pacienţi, UCIŞI pentru că n-au dat şpagă pentru transfuzie

Dezvăluiri halucinante în dosarul traficanţilor de sânge. Şapte pacienţi, UCIŞI pentru că n-au dat şpagă pentru transfuzie
Sursa foto: Foto: blog.lass.org.uk
10 Iul 2014   •   16:28

Detalii incredibile apar după percheziţiile făcute în această dimineaţă în Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomiţa. Şapte persoane au murit pentru că nu au primit sânge de la centrul de Transfuzii.

Potrivit procurorilor, şefa instituţiei a refuzat să pună la dispoziţie pungile de sânge pentru cazuri urgenţe pentru că pacienţii nu au dat şpagă.

Şocat este că un copil de cinci ani a decedat pe masa de operaţie, transfuzia fiindu-i refuzată pentru că era de etnie romă. 

Ministrul Sănătăţii: Oricine greşeşte, plăteşte

În urma audierilor, şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Slobozia şi cinci asistente de la această unitate au fost reţinute, alte două asistente fiind puse sub control judiciar.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, cea de-a noua persoană, angajată, de asemenea, ca asistentă medicală, este audiată, urmând ca procurorii să decidă dacă şi faţă de aceasta se va dispune sau nu vreo măsură preventivă.
   
Şefa Centrului de Transfuzie Sanguină şi cele cinci asistente vor fi duse în arestul Poliţiei Ialomiţa.

"Ce mi se pare şi mai îngrijorător, este că aceste lucruri nu au fost descoperite sau prevenite de controale ale Ministerului Sănătăţii şi ale Casei de Asigurări, ci au fost descoperite de procurori. Ceea ce arată că lucrurile au ajuns într-un stadiu foarte grav. Sistemul de sănătate trebuie să verifice la rândul său", a afirmat jurnalistul DCnews, Val Vâlcu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"E foarte greu acum să te apuci să mai explici că medicii fac bine oamenilor, că doctorii din sistemul de transfizie lucrează deseori în condiţii foarte grele pentru a asigura în alte zone din ţară acest element vital, când ai un astfel de caz, revoltător. Să refuzi cuiva sânge e dincolo de jaful făcut de tâlhar în pădure. Banii sau viaţa, exact asta se întâmplă aici. Nu avea pistol în mână, avea seringă", a mai spus jurnalistul.


×
Subiecte în articol: sange
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close