Antena 3 CNN Actualitate În loc să facă autostrăzi, Nelu Iordache îşi cumpăra terenuri. Regele asfaltului, acuzat de spălare de bani.

În loc să facă autostrăzi, Nelu Iordache îşi cumpăra terenuri. Regele asfaltului, acuzat de spălare de bani.

În loc să facă autostrăzi, Nelu Iordache îşi cumpăra terenuri. Regele asfaltului, acuzat de spălare de bani.
de O.P.    |    30 Noi 2012   •   12:17

Direcţia Nationala Anticorupţie a oferit detalii din ancheta la care este supus Nelu Iordache. Acesta ar fi folosit banii cu care ar fi trebuit să construiască autostrăzi, în afacerile personale.

Regele asfaltului este acuzat de spălare de bani.

Regele asfaltului, Nelu Iordache a fost audiat toată noaptea la DNA, şi a plecat de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 7 dimineaşa. Au trecut deja 24 de ore de când au început procurorii percheziţiile la două dintre firmele sale, timp în care i-au verificat toate actele şi cumputerele.

Omul de afaceri a stat tot timpul cu anchetatorii, dar a fost dus la sediul DNA abia la miezul nopţii. Aici dă explicaţii pentru acuzaţie de deturnare de fonduri europene.

Investigaţiile pocurorilor DNA au început la solicitarea Biroului European de luptă antifraudă, după ce mai multe companii s-au plîns că nu şi-au încasat banii de la Nelu Iordache.

Sume mari de bani are de recuperat şi omul de afaceri Mircea Rotaru, cel care i-a închiriat utilajele pentru construcţia tronsonului 1 Arad -Nădlac.

Cei mai mulţi dintre muncitorii care lucrau pe şantierul autostrăzii Arad Nădlac au fost trimişi acasă fără să fie plătiţi.

Şantierul autostrăzii Arad Nădlac nu este singurul abandonat.

Peste 70 la sută din primul tronson al autostrăzii Arad - Nădlac ar fi trebuit să fie gata pînă acum. Firma lui Nelu Iordache a realizat însă doar 20 la sută din lucrări. Al doilea tronson ar trebui finalizat în aprilie 2013.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close