Antena 3 CNN Actualitate MApN: Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat avionul până la dispariţia de pe radar

MApN: Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat avionul până la dispariţia de pe radar

MApN: Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat avionul până la dispariţia de pe radar
Sursa foto: Foto: ethereal3d.com
de S.T.    |    21 Ian 2014   •   19:52

Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat aeronava implicată în accidentul din Munţii Apuseni până la dispariţia acesteia de pe sistemul radar, iar după acest moment echipamentul de supraveghere nu a mai recepţionat niciun semnal, precizează MApN.

"Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat aeronava, implicată în accidentul de pe data de 20 ianuarie, până la dispariţia acesteia de pe sistemul radar. De la momentul dispariţiei, echipamentul de supraveghere nu a mai recepţionat niciun semnal", precizează Biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close