Antena 3 CNN Actualitate Mechel a cerut intrarea in insolvenţă. Compania a depus cererea la Tribunalul Dâmboviţa

Mechel a cerut intrarea in insolvenţă. Compania a depus cererea la Tribunalul Dâmboviţa

Mechel a cerut intrarea in insolvenţă. Compania a depus cererea la Tribunalul Dâmboviţa
de S.T.    |    20 Feb 2013   •   16:22

Combinatul siderurgic Mechel Târgovişte a cerut marţi intrarea în insolvenţă, într-un dosar înregistrat la Tribunalul Dâmboviţa.
   
"Dorim să menţionăm că se are în vedere protejarea intereselor societăţii şi relansarea activităţii pe baze solide în temeiul unui plan de reorganizare, care avem convingerea că va conduce la viabilizarea societăţii. Cu sprijinul Invest Nikarom, societatea care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni, se vor face eforturi pentru repornirea activităţii la Mechel Târgovişte în condiţii de eficienţă economică", se arată într-un comunicat al companiei, remis Bursei, potrivit Mediafax.
   
Combinatul siderurgic a înregistrat în primele nouă luni din 2012 o cifră de afaceri în scădere cu aproape 10%, la 773,2 milioane lei (174,4 milioane euro), şi pierderi de 78 milioane lei (17,6 milioane euro), cu 12,6% sub cele din perioada similară a anului precedent.
 
Compania a raportat la finele trimestrului al treilea din 2012 datorii de 613 millioane lei şi creanţe de 149,3 milioane lei.



Producţia Mechel Târgovişte rămâne oprită şi în luna februarie, angajaţii fiind în şomaj tehnic din decembrie 2012.
   
Grupul rus a vândut pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.
   
Activele din România aveau bugetate pentru acest an pierderi de 2,4 miliarde ruble (60 milioane euro), potrivit declaraţiilor directorului general al Mechel, citat în comunicat.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close