Antena 3 CNN Actualitate Morar: Oricine poate fi procuror general, mai puţin eu. Pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public

Morar: Oricine poate fi procuror general, mai puţin eu. Pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public

Morar: Oricine poate fi procuror general, mai puţin eu. Pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Apr 2013   •   11:12

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, a anunţat, vineri,  că a decis să se retragă din cursa pentru şefia Parchetului General, subliniind că "oricine poate fi procuror general, mai puţin Daniel Morar".

"În România era o intensă dezbatere despre numele persoanelor care vor conduce Ministerul Public. În această mare de incertitudine, a apărut la un moment dat o certitudine: oricine poate fi procuror general, mai puţin Daniel Morar. Prin urmare, am decis să mă retrag din aceasta cursă", a afirmat Daniel Morar, într-o declaraţie de presă, la sediul Inaltei Curţi de Casatie şi Justiţie.

Morar: Am rămas la DNA să protejez dosarele grele şi procurorii din sistem

Prin urmare, Morar a solicitat public Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce detaşarea sa în fruntea Ministerului Public, nu înainte să sublinieze că numirea sa la Curtea Constituţională trebuia să fie înţeleasă ca o intenţie a sa în acest sens.

"După numirea la CCR era evident că nu mai aveam o miză pentru această cursă. Am renunţat la aceasta cursa pentru a-i da preşedintelui Băsescu dreptul de negociere cu ministerul Justitiei ca să puna in fruntea DNA cei mai buni oameni, asta era miza mea. Doar oamenii foarte buni fac diferenţa", a completat Daniel Morar.

Morar: Când preşedintele şi premierul îţi spun că împiedici numirile în MP, trebuie să pleci

"Am decis să pun capat carierei mele în fruntea Ministerului Public, nu înainte de a va spune că ceea ce au făcut procurorii este un lucru extraordinar. Le spun magistraţilor să păstreze această atitudine. (...)Cer Comisiei Europene să manifeste aceeaşi exigenţă", a mai spus Morar, completând că nu are nici o îndoială cu privire la procedura de detaşare a sa din fruntea Ministerului Public.

"În momentul în care preşedintele şi premierul îţi spun că e o mare problemă de constituţionalitate sau ca eşti o problemă pentru sistem, trebuie să pleci
", a conchis Daniel Morar.

Citeşte şi:


Ponta: Retragerea lui Morar e un gest normal în lipsa unei legi care să-i asigure postul


×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close