Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Băsescu a anunţat în avanpremieră ce vor face procurorii în dosarul Microsoft

Radu Tudor: Băsescu a anunţat în avanpremieră ce vor face procurorii în dosarul Microsoft

Radu Tudor: Băsescu a anunţat în avanpremieră ce vor face procurorii în dosarul Microsoft
de S.T.    |    16 Oct 2014   •   09:54

O parte din numele vehiculate în această dimineaţă pentru percheziţiile DNA au fost anunţate de Traian Băsescu, a declarat jurnalistul Radu Tudor, joi dimineaţă, la Antena 3.

"Din sursele mele, Cătălin Harnagea şi Dorin Marian nu sunt vizaţi de DNA în povestea Microsoft, ci în dosarul EADS. Acum câteva zile a ieşit purtătorul de cuvânt al DNA, Traian Băsescu, şi a spus că există oameni importanţi care se regăsesc şi într-un dosar şi în altul şi că vor fi făcute conexiuni, vor merge anchetele mai departe", a spus Radu Tudor.

"Traian Băsescu este vecin de birou cu procurorul care instrumentează acest dosar, vede absolut toate documentele, toate interceptările şi ştie care e planul de bătaie al procurorului de caz în aceste două dosare (Microsoft şi EADS-n.red.), iese şi ne anunţă în conferinţele de presă. În dimineţile următoare, se confirmă ce a spus Traian Băsescu", a adăugat el.

Radu Tudor a declarat că "unele persoane cercetate în acest dosar au fost investigate şi de procurorii altor ţări".

"Elveţia a cercetat o parte dintre oamenii de afaceri implicaţi în dosarul Microsoft, în România. Parchetul elveţian a spus că oamenii respectivi nu sunt acuzaţi de nimic(...). Pe mine mă interesează să văd în ce măsură banii rezultaţi în urma unor afaceri cu statul au mers la campanii politice sau în conturile personale ale unor apropiaţii ai regimului Băsescu", a mai spus jurnalistul.

Joi dimineaţa au loc peste 50 de percheziţii în Dosarul Microsoft, în care prejudiciul ajunge la 20 de milioane de dolari. Procurorii fac verificări acasă la fostul şef SIE Cătălin Harnagea, fostul şef al cancelariei lui Adrian Năstase, Remus Truică, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, şi la omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis Niro.

×
Subiecte în articol: microsoft radu tudor dosarul microsoft
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close