Antena 3 CNN Actualitate "Se va întâmpla pe teritoriul întregii ţări". Anunţul făcut de meteorologi pentru această săptămână

"Se va întâmpla pe teritoriul întregii ţări". Anunţul făcut de meteorologi pentru această săptămână

"Se va întâmpla pe teritoriul întregii ţări". Anunţul făcut de meteorologi pentru această săptămână
de O.P.    |    13 Mai 2013   •   10:10

Luni, valorile termice vor scădea în aproape toată ţara, cu precădere în jumătatea vestică, unde vor caracteriza o vreme normală termic, local chiar răcoroasă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

LUNI (13 mai)
Valorile termice vor scãdea în aproape toatã ţara, cu precãdere în jumãtatea vesticã, unde vor caracteriza o vreme normalã termic, local chiar rãcoroasã; temperaturile maxime vor fi de la 15...16 grade în Dealurile Banatului pânã la 27...29 de grade în Bãrãgan, Podişul Moldovei şi al Dobrogei. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere în centrul, sudul şi estul ţãrii, precum şi în zona de munte, astfel cã mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat va fi grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp, în special la munte. În restul teritoriului cerul va deveni variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse, în prima parte a intervalului. Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 17 grade.Presiunea atmosferica va fi în uşoarã creştere.

MARŢI (14 mai)
Vremea va fi rãcoroasã în vestul, nordul şi centrul ţãrii, dar în celelalte regiuni va fi caracterizatã de un regim termic normal pentru aceastã perioadã. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, uşor mai mici în depresiunile din nordul şi centrul ţãrii.

În jumãtatea de sud-est a teritoriului vor fi înnorãri temporare şi local, mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. În restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi în regiunile estice.Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

MIERCURI (15 mai)
În regiunile extracarpatice vremea se va menţine normalã sub aspect termic, în timp ce în restul zonelor va fi uşor mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã. În nordul şi centrul ţãrii, dar cu precãdere în zonele montane, vor fi înnorãri temporare, pe spaţii restrânse va ploua, iar izolat se vor semnala descãrcãri electrice.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei în regiunile sudice şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiuni, dar cu cele mai ridicate valori pe litoral.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close