Antena 3 CNN Actualitate Tragedia aviatică din Apuseni a mai făcut o victimă. Femeia care urma să facă transplantul de ficat a murit

Tragedia aviatică din Apuseni a mai făcut o victimă. Femeia care urma să facă transplantul de ficat a murit

Tragedia aviatică din Apuseni a mai făcut o victimă. Femeia care urma să facă transplantul de ficat a murit
Sursa foto: Foto: topnews.in
de M.Z.    |    27 Feb 2014   •   18:05

Tragedia aviatică din Apuseni a mai făcut o victimă. Femeia care avea nevoie de ficatul după care plecaseră medicii în avionul pilotat de Adrian Iovan a murit, după o lungă suferinţă. Pacienta de 62 de ani era la a doua încercare nereuşită de transplant.  


Floarea Mihai era bolnavă de ciroză şi ar fi trebui să primească ficatul pentru care echipa de medici care s-a prăbuşit cu avionul în Apuseni plecase la Oradea pentru prelevare. 
 
Pacienta era pe lista de transplant încă din 2011. În toamna anului trecut medicii o pregătiseră pentru intervenţie, numai că ficatul recoltat atunci nu era compatibil. După o încercare de transplant eşuată, femeia spera din nou să se facă bine.  
 
Floarea Mihai este astfel a treia victimă a tragediei din Apuseni. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa în urmă cu mai bine de o lună, după ce avionul lor s-a prăbuşit. 

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
 
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close