Antena 3 CNN Actualitate "Vrem banii munciţi de noi, nu pomană de la voi!" Cercetătorii de la IPCUP Ploieşti nu şi-au mai primit salariile din octombrie 2010

"Vrem banii munciţi de noi, nu pomană de la voi!" Cercetătorii de la IPCUP Ploieşti nu şi-au mai primit salariile din octombrie 2010

"Vrem banii munciţi de noi, nu pomană de la voi!" Cercetătorii de la IPCUP Ploieşti nu şi-au mai primit salariile din octombrie 2010
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2013   •   11:29

Angajaţii Institutului de Cercetare-Dezvoltare Utilaj Petrolier IPCUP Ploieşti au declanşat, luni, o serie de proteste. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din 2010 şi că autorităţile nu se implică în rezolvarea situaţiei. Manifestanţii au autorizaţie pentru a protesta la Prefectură până în 15 mai, informează Mediafax.

Aproximativ 20 de angajaţi ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare Utilaj Petrolier IPCUP din Ploieşti s-au adunat, luni, în parcul din centrul oraşului.

Protestatarii poartă pancarte pe care au scris: "Vrem să muncim, nu să cerşim", "Minţiţi cu nonşalanţă de autorităţi", "Aţi venit să vă votăm/ Şi aţi spus vă ajutăm/ După trei luni de la vot/ Am luat-o tot în bot", "Fără conducere, fără utilităţi", "Salarii neîncasate din octombrie 2010" şi "IPCUP Ploieşti, părăsit de autorităţi".

Protestatarii scandează "Vrem banii munciţi de noi, nu pomană de la voi" şi "Nu ne mai minţiţi".

Potrivit manifestanţilor, cei 54 de cercetători care mai lucrează la IPCUP nu şi-au primit salariile din octombrie 2010.

La data de 3 aprilie, Prefectura Prahova a anunţat că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier IPCUP Ploieşti, aflat în prezent în subordinea Ministerului Economiei, va fi transformat în societate comercială cu capital integral de stat.

În 2012, cercetătorii de la IPCUP au primit doar două salarii, aferente unei lucrări realizate şi predate către un beneficiar.

În prezent, clădirea în care funcţionează institutul, situată în zona de sud a municipiului Ploieşti, o clădire cu şapte etaje şi care se întinde pe aproximativ 3.000 de metri pătraţi, este debranşată de la toate utilităţile.

Conturile IPCUP sunt blocate de ANAF pentru o datorie de aproximativ 20 de milioane de lei, sume datorate bugetului de stat, dar şi salariaţilor.



 

 

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close