Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Turcia - Croaţia, şocul meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European din 2012

Turcia - Croaţia, şocul meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European din 2012

Turcia - Croaţia, şocul meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European din 2012
de M.T.    |    13 Oct 2011   •   14:19

Joi, la Cracovia, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor de baraj care vor decide ultimele patru calificate la Campionatul European din 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina.

Cele opt echipe care s-au calificat pentru meciurile de baraj au fost împărţite de UEFA în două grupe valorice, criteriul prin care s-a făcut acest lucru fiind coefiecientul fiecăreia în clasamentul forului european.

Astfel, Croaţia, Portugalia, Irlanda şi Cehia au fost capi de serie, în timp ce Turcia, Bosnia, Muntenegru şi Estonia au fost repartizate în urna a doua valorică.

Cel mai interesant duel decis în urma tragerii la sorţi este cel dintre Turcia şi Croaţia, ex-iugoslavii urmând să evolueze în retur pe teren propriu. La polul opus, cel mai dezechilibrat meci pare a fi cel dintre Estonia şi Irlanda, balticii având şi dezavantajul de a juca prima partidă acasă.

Celelalte două meciuri sunte Cehia - Muntenegru şi Bosnia - Portugalia, cu ambii capi de serie pornind cu prima şansă pentru calificare.

Până acum, la turneul final găzduit de Polonia şi Ucraina s-au calificat cele două ţări organizatoare, Germania, Rusia, Italia, Franţa, Olanda, Suedia (cel mai bun loc 2 în preliminarii), Grecia, Anglia, Danemarca şi Spania.

Meciurile de baraj ale calificărilor la EURO 2012 vor avea loc pe 11/12 şi 15 noiembrie.

Preliminarii EURO 2012, meciuri de baraj

Turcia - Croaţia
Estonia - Irlanda
Cehia - Muntenegru
Bosnia - Portugalia

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close