Antena 3 CNN Life Știinţă Imagini incredibile. Secretul pe care cea mai puternică ţară din lume l-a ţinut ascuns 300 de milioane de ani

Imagini incredibile. Secretul pe care cea mai puternică ţară din lume l-a ţinut ascuns 300 de milioane de ani

Imagini incredibile. Secretul pe care cea mai puternică ţară din lume l-a ţinut ascuns 300 de milioane de ani
Sursa foto: Foto: pnas.org
de O.P.    |    23 Feb 2012   •   10:54

Imaginile, descoperite recent de mai mulţi arheologi, arată bogăţia unei ţări care a devenit în această perioadă tulbure de criză, paradisul luxului şi al bunăstării.

Cercetătorii au descoperit primele imagini cu pădurea despre care se crede că a dispărut cu aproape 300 de milioane de ani în urmă, îngropată în totalitate de erupţia unui vulcan.

"Este pentru prima dată când descoperim astfel de comori. Sub această mină de cărbune din Wuda am găsit bucăţi intacte de plante care datează de acum 298 de milioane de ani. Se pare că erupţia vulcanului le-a îngropat, însă descoperirea lor în aceaste condiţii e ca şi cum am călători în timp. E ca şi cum am fi martorii unei capsule a timpului", a declarat cercetătărulHermann Pfefferkorn de la Universitatea din Pennsylvania.

Situl arheologic se întinde pe o suprafaţă de 10 kilometri şi se află în Mongolia interioară, la 10 kilometri de oraşul chinez Wuda, scrie site-ul pnas.org.



×
Subiecte în articol: descoperiri arheologie paduri China
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close