Antena 3 CNN Externe O fată din Afganistan a rămas fără nas şi urechi pentru că a fugit de la familia care o maltrata (FOTO)

O fată din Afganistan a rămas fără nas şi urechi pentru că a fugit de la familia care o maltrata (FOTO)

O fată din Afganistan a rămas fără nas şi urechi pentru că a fugit de la familia care o maltrata (FOTO)
Sursa foto: tanara
19 Mar 2010   •   10:53

O tânără de numai 19 ani din Afganistan a rămas fără nas şi urechi, pentru că şi-ar fi făcut familia de ruşine. Obligată să se mărite cu un bărbat pe care nici măcar nu-l cunoştea, Bibi Aisha a fugit de la rudele bărbatului ei care o maltratau.

Tragedia tinerei a început când aceasta avea numai 8 ani. Atunci, tatăl său i-a promis mâna unei alte familii în cadrul unui obicei numit "baad". La 16 ani, fata a fost trimisă la familia bărbatului pe care trebuia să-l ia în căsătorie şi care era plecat la război.

În noua sa ?familie? fata era maltratată, motiv pentru care a decis să fugă. ?Am petrecut doi ani ca prizonieră în familia bărbatului pe care trebuia să-l iau în căsătorie?, a declarat Aisha.

Tânăra a fost prinsă la scurt timp de familia bărbatului ei şi dusă în faţa unui tribunal taliban. Pentru că i-ar fi făcut familia de ruşine, bărbatul pe care trebuia să-l ia în căsătorie a primit dreptul de a-i tăia nasul şi urechile.
Actul atroce a fost comis în munţii Oruzgan unde fata a şi fost lăsată să moară. ?Când mi-au tăiat nasul, am leşinat?, povesteşte Bibi Aisha pentru CNN.?Nu puteam nici măcar să-mi deschid ochii din cauza sângelui care îmi şiroia pe faţă?.



În prezent, tânăra este protejată de Organizaţia Femeilor din Afganistan. Naţiunile Unite estimează că aproximativ 90% dintre femeile afgane sunt abuzate de propriile familii. În Afganistan, există numai opt adăposturi pentru femeile abuzate şi toate aparţin unor organizaţii private.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close