Antena 3 CNN Opinii Alegeri anticipate sau un elicopter pentru Băsescu

Alegeri anticipate sau un elicopter pentru Băsescu

Alegeri anticipate sau un elicopter pentru Băsescu
12 Mai 2010   •   15:54

Mai întâi un sfat către generalul de cinci stele şi trei parale, Gabriel Oprea, ministrul Apărării: pregătiţi ghipsul, un picior rupt la momentul potrivit face cât o revoluţie în direct. Da, Băsescu pare să-şi fi pierdut minţile, dacă le va fi avut cândva la el.

Să nu înţelegi că măsurile pe care tocmai le-ai anunţat prin care cobori mai mult de jumătate din populaţia ţării sub pragul de sărăcie nu pot fi puse în aplicare dacă nu ai de partea ta majoritatea electoratului e o dovadă de inconştienţă criminală. Comparaţia cu Ceauşescu e, într-adevăr, cea mai nimerită. Pentru că numai un dictator însetat de putere cu orice preţ e în stare să tragă după el în groapă o ţară întreagă.

Numai un dictator sadea îşi poate imagina că o ţară se guvernează împotriva voinţei ei. Băsescu ştie prea bine că ceea ce urmează dacă guvernul său de incompetenţi legiferează măsurile anunţate înseamnă revoltă şi haos. Ştie că nicio cifră şi nicio speritoare de genul dacă nu faceţi cum spun eu va fi şi mai rău nu ţine de foame şi nu-i întoarce pe pensionari de la groapă din lipsă de bani de medicamente. Ştie că nimeni nu mai e dispus să înghită pasarea răspunderii pentru halul în care a ajuns economia ţării pe ?greaua moştenire? lăsată de liberali sau pe criza politică din 2009 de care ar fi vinovaţi exclusiv cei de la PSD.

Băsescu ştie că se joacă cu focul dar continuă s-o facă pentru că, sunt convins acum, îi place pur şi simplu. Pentru că cinismul la limita criminalităţii e în natura lui. Pentru că vrea război şi, mai ales, vrea victime. Pentru că îi place mirosul de sânge. Ce ar face un politician, nu responsabil, că ar însemna să avem deja pretenţii prea mari, ci unul normal la cap, ar fi să recunoască faptul că e depăşit de situaţie şi că e nevoie de o nou contract cu românii. Mai exact, că singura soluţie e să invite opoziţia la guvernare sau să se retragă şi să declanşeze alegeri anticipate.

Va fi greu oricum de guvernat, de luat cele mai bune măsuri de ieşire din criză, dar măcar o va putea face un executiv care să aibă girul unei majorităţi clare. A uneia care să rezulte din voinţa de azi a electoratului, pentru că el e cel ce suportă dezastrul şi nu clica pedelistă. Dacă Băsescu nu înţelege acest lucru, revin cu un alt sfat către generalul de cinci stele şi trei parale, Gabriel Oprea, ministrul Apărării: pregătiţi elicopterul. Pentru Băsescu, evident.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Raul Zan
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close