Antena 3 CNN Politică Procedura de învestire a guvernului Negoiţă în Parlament a depăşit termenul legal

Procedura de învestire a guvernului Negoiţă în Parlament a depăşit termenul legal

Procedura de învestire a guvernului Negoiţă în Parlament a depăşit termenul legal
Sursa foto: Liviu Negoiþã
25 Noi 2009   •   12:15

Termenul legal pentru acordarea în Parlament a votului de învestitură pentru guvernul propus de premierul desemnat Liviu Negoiţă a expirat marţi. Pe fondul alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii Opoziţiei au tot boicotat şedinţele Birourilor Permanente ale Parlamentului în care democrat-liberalii ar fi dorit să fixeze calendarul audierilor miniştrilor nominalizaţi de Negoiţă şi data votării acestui executiv în plenul reunit. Ieri, parlamentarii PDL nu au mai făcut nici măcar efortul convocării Birourilor Permanente pentru a programa audierile şi votul în plen, conştienţi că vorînregistra o nouă lipsă de cvorum.
Premierul desemnat Liviu Negoiţă a depus la Parlament, pe 9 noiembrie, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Conform Regulamerntului cemerelor reunite ale legislativului, şedinţa pentru votarea guvernului ar fi trebuit să aibă loc în cel mult 15 zile.
Cum nici Constituţia şi nici regulamentele de funcţionare a celor două camere ale Parlamentului nu prevăd nici o sancţiune pentru parlamentarii care boicotează sau absentează nemotivat de la şedinţele Birourilor Permanente, reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au profitat dea acesate carenţe legislative pentru a pune beţe în roate procedurii de validare a unui premier contestat de toate aceste formaţiuni politice.
În prezent, PNL şi UDMR au semnat deja un acord politic de colaborare pentru crearea unei majorităţi parlamentare menită să instaleze după alegeri un guvern condus de primarul Sibiului, Klşaus Iohannis. O înţelegere similară va fi parafată astăzi, la ora 13:00, şi între PSD şi PNL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: liviu negoita guvern validare termen parlament
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close