Antena 3 CNN Actualitate Aproape 1.000 de apeluri la 112 au semnalat prezența urșilor pe străzi. Tanczos Barna: "Este o situație periculoasă"

Aproape 1.000 de apeluri la 112 au semnalat prezența urșilor pe străzi. Tanczos Barna: "Este o situație periculoasă"

Doar în primele cinci luni ale anului 2021, au fost date aproape 1.000 de apeluri la 112, de către românii care semnalau prezența urșilor pe străzi și în apropierea gospodăriilor, după cum arată o informare a STS, pentru Antena 3.

Aproape 1.000 de apeluri la 112 au semnalat prezența urșilor pe străzi. Tanczos Barna: "Este o situație periculoasă"
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   18:08

Ministrul Mediului, Tanczos Barna susține că instituțiile statului se mișcă mai greu în aceste situații din cauza birocrației, dar afirmă că situația este din ce în ce mai periculoasă pentru români.

"Cu siguranță acest fenomen se generalizează. Este o situație din ce în ce mai periculoasă pentru cetățeni și activitatea noastră este de foarte multe ori blocată de acele plângeri care practic imobilizează sistemul birocrativ.

Instituțiile, la un moment dat, reacționează din ce în ce mai greu la aceste apeluri și își îndeplinesc din ce în ce mai greu obligația de a acorda acele derogări prin care omul poate să intervină în asemnea situații critice.

Este foarte clar că actualul sistem este prea greoi, prea birocratic și nu asigură posibilitatea intervenției imediate în situații de pericol. În momentul de față, Jandarmeria vine cu alarme și sirene, alungă urșii care se întorc în aceeași localitate, pe aceeași stradă sau în aceeași gospodărie.

Sistemul actual prevede posibilitatea acordării derogărilor după o birocrație care poate să dureze și luni de zile. În afară de acest lucru, constatăm că înstituții care sunt implicate în procedura de aprobare nu înțeleg care este impactul asupra vieții umane și nu înțeleg care sunt prevederile care obligă Ministerul la emiterea ordinelor și derogărilor în sensul prevenirii și în sensul intervenției", a explicat ministrul Mediului, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna ursi strazi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close