Antena 3 CNN Actualitate 1 iulie vine cu scumpiri la gaze şi electricitate. Ce trebuie să facem pentru a plăti mai puţin

1 iulie vine cu scumpiri la gaze şi electricitate. Ce trebuie să facem pentru a plăti mai puţin

1 iulie ne aduce scumpiri la gaze şi energie electrică. Capcane sunt la tot pasul asa că specialiştii ne sfătuiesc să ne informăm foarte bine pentru a ne asigura că plătim preţul corect. Ideal ar fi să comparăm cel puţin trei oferte ale furnizorilor.

1 iulie vine cu scumpiri la gaze şi electricitate. Ce trebuie să facem pentru a plăti mai puţin
de Roana Rotaru    |    21 Iun 2021   •   13:00

Pentru a ne asigura că plătim un preţ corect pentru energia electrică şi pe gaze, cel mai bine ar fi să căutăm cel puţin trei oferte distincte de la furnizorii din zona noastră.

Putem face asta în mod clasic, să batem la uşa furnizorilor pentru o ofertă, online sau la telefon, sau puntem consulta comparatorul de preţuri de pe site-ul ANRE, funcţional atât pentru gaze, cât şi pentru curent.

În cazul gazelor naturale, tot ce trebuie să facem este să ne aşezăm cu factura actuală în faţa unui calculator, intrăm pe comparatorul ANRE şi introduceam consumul lunar estimat, preţul de funizare actual și abonamentul , iar comparatorul de preţuri ne va arata exact cât economisim sau pierdem daca ne îndreptăm spre un anumit furnzior.

În cazul energiei electrice procedura este similară.

De scumpirile la gaze e vizată toata lumea, iar la energie electrică peste 2,8 milioane de consumatori, potrivit specialiştilor din piaţă.

×
Subiecte în articol: scumpiri gaze electricitate
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close