Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Imagini terifiante cu gropile comune de la Periprava

100 de minute: Imagini terifiante cu gropile comune de la Periprava

100 de minute: Imagini terifiante cu gropile comune de la Periprava
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   17:22

Un al doilea torţionar ar putea ajunge în faţa justiţiei, la 60 de ani de când mii de deţinuţi politici au fost exterminaţi în închisorile regimului comunist.

Parchetul general a înregistrat azi plângerea pentru genocid pe numele fostului comandant al închisorii Periprava, Ion Ficior.

Acesta este considerat responsabil pentru moartea a cel puţin 103 deţinuţi politic, care au decedat din cauza regimului draconic impus de el, de înfometare, muncă silnică şi lipsă de îngrijire medicală.

Ion Ficior este al doilea fost comandat de închisoare comunist care este reclamat Parchetului General.

Institutul pentru studierea comunismului cere anchetarea lui Ficior pentru genocid, comis în perioada în care a comandat Colonia de muncă forţată de la Periprava.



În zona coloniei au fost descoperite, în ultimele zile, gropi comune pline cu oseminte ale foştilor deţinuţi politici.

„Există indicii serioase că a fost identificată o groapă comună, în care se presupune că au fost înhumaţi foşti deţinuţi politici care au decedat la colonia de muncă de la Periprava. Această operaţiune a fost începută luni şi se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni. Există deja câteva schelete care au fost deshumate şi pentru care există toate indiciile că aparţin Coloniei de muncă de la Periprava", a spus preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Andrei Muraru.

Într-un interviu acordat pentru Gândul, colonelul în rezervă Ion Ficior spune că n-a murit nimeni în colonie din cauza sa.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Ion Ficior tortionari
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close