Antena 3 Actualitate 12 delfini morţi, aduşi de ape pe plajele din Mamaia şi Eforie, în ultimele 24 de ore

12 delfini morţi, aduşi de ape pe plajele din Mamaia şi Eforie, în ultimele 24 de ore

28 Mai 2011   •   12:32
12 delfini morţi, aduşi de ape pe plajele din Mamaia şi Eforie, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: Mediafax

Cinci delfini morţi au fost descoperiţi, vineri, pe plajele litoralului românesc, aduşi la ţărm de valuri după ce şi-au găsit sfârşitul în plasele pescăreşti, sâmbătă dimineaţă fiind raportate alte şapte cazuri, informează Mediafax.
   
Potrivit Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin "Oceanic Club", patru delfini morţi au fost descoperiţi, vineri dimineaţă, eşuaţi pe plajele din Mamaia şi Eforie. De asemenea, în urma unui apel telefonic anonim a mai fost găsit un pui de marsuin mort în zona de plajă din dreptul Liceului Energetic din municipiul Constanţa.
   
"În toate cazurile a fost vorba de aceeaşi specie: Phocoena phocoena relicta. Trei femele şi doi masculi, morţi în perioade diferite de timp, într-un interval cuprins între două luni înainte şi o zi înainte de descoperirea acestora. În două cazuri, cauza morţii a fost înecul în urma prinderii în plase de pescuit. În cazul puiului, acesta a murit ca urmare a pierderii mamei, probabil din cauza epuizării şi a lipsei de hrană. Alte două exemplare se pare că au fost victime ale unor explozii, posibil în urma unor exerciţii militare", a declarat directorul coordonator al Oceanic Club, biologul Răzvan Popescu Mirceni.
   
El a mai precizat că, sâmbătă dimineaţă, dispeceratul Administraţiei Bazinale "Dobrogea Litoral" a anunţat prezenţa altor şapte cazuri de cetacee moarte, aduse pe ţărm de vântul care suflă din est, echipa "Oceanic Club" fiind pe teren pentru ridicarea acestora.
   
Tot în această săptămână, voluntarii de la organizaţia Mare Nostrum au mai identificat două cazuri, o femelă gestantă eşuată, moartă la Eforie, şi un pui de marsuin, la Venus.
   
De la începutul anului şi până în prezent peste 30 de delfini şi-au găsit sfârşitul în plasele de pescuit, fiind scoşi apoi pe plaje de apele mării.

 


×
Subiecte în articol: delfini mare plaje eforie Mamaia

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close