Antena 3 CNN Actualitate 15 milioane de euro din bugetul de stat şi din fonduri UE, pentru deplasările demnitarilor în 2011

15 milioane de euro din bugetul de stat şi din fonduri UE, pentru deplasările demnitarilor în 2011

15 milioane de euro din bugetul de stat şi din fonduri UE, pentru deplasările demnitarilor în 2011
Sursa foto: Foto: businesstravel.us
19 Iul 2011   •   14:26
Peste 15 milioane de euro din puşculiţa statului, dar şi din fonduri europene, vor fi alocate anul acesta numai pe plimbările demnitarilor. Cheltuiala cu deplasările aleşilor ar însemna plata a 85.000 de pensii. Sau dacă tot este vacanţă, de aceiaşi bani, 15.000 de bucureşteni ar putea să-şi cumpere bilet dus- întors pentru destinaţia New York.

Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe care are alocată o sumă de peste 15 milioane de lei pentru deplasări, în topul instituţiilor cu cele mai mari cheltuieli pentru „plimbare" în străinătate se regăsesc ministerele Dezvoltării şi Economiei, dar şi Institutul Cultural Român.

Elena Udrea a alocat, din fonduri europene, peste 7,5 milioane de lei pentru bilete de avion către destinaţii precum Brazilia, Kenya, Egipt, Peru sau Thailanda.

Nici Institutul Cultural Român nu se zgârceşte când vine vorba despre promovarea culturii româneşti peste hotare. Peste 3,4 milioane de lei au fost alocate, anul acesta, pentru deplasări către toate oraşele din străinătate unde există Institute Culturale Româneşti. Reprezentanţii institutului nu acceptă curse low cost şi nici escale prea lungi.

Ministerul Economiei a alocat, în acest an, pentru bilete de avion aproape 3 milioane de lei, în cazul în care ministrul şi directorii din subordine ar trebui să ajungă în Bogota, Beijing, în Santiago de Chile sau la Jakarta.

Secretariatul General al Guvernului va cheltui 340.000 de lei pentru deplasările angajaţilor săi. Cheltuielile Ministerului Comunicaţiilor cu plimbările în străinătate depăşesc 500 de mii de lei, iar ale Ministerului Transporturilor ajung la aproape 300.000 de lei.

Administraţia Prezidenţială a alocat pentru deplasări externe în jur de 400 de mii de lei, DGA, 25.000 de lei, în timp ce Ministerul de Interne pare mult mai darnic. Traian Igaş a alocat peste 1,3 milioane de lei numai pentru deplasări cu avionul.
 

 

 

×
Subiecte în articol: deplasare demnitari euro buget de stat
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close