Antena 3 CNN Actualitate 24 de decese în întreaga ţară din cauza frigului

24 de decese în întreaga ţară din cauza frigului

24 de decese în întreaga ţară din cauza frigului
Sursa foto: Foto: bedstore.com
03 Feb 2012   •   19:11

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa din cauza frigului din ultima perioadă a crescut la 24 de persoane. Numai în ultimele 24 de ore, doi oameni au murit în judeţele Tulcea şi Sălaj din cauza hipotermiei severe. În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, oamenii sunt sfătuiţi să evite deplasările şi expunerea îndelungată la frig. Meteorologii avertizează că până duminică seară ninsorile vor cuprinde treptat toate regiunile ţării, iar rafalele de vânt în sud-estul ţării vor depăşi 50-60 kilometri pe oră.

Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de 312. Dintre acestea, 119 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unitățile si compartimentele de primiri urgență.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig,  să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. 

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuși etc.

Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

 


×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close