Antena 3 CNN Actualitate 3 MILIOANE de români suferă de depresie

3 MILIOANE de români suferă de depresie

3 MILIOANE de români suferă de depresie
Sursa foto: Foto: healthtipspark.com
28 Sep 2014   •   12:25
Peste 350 de milioane de oameni sunt afectaţi în fiecare an de depresie, în întreaga lume. De altfel, depresia este considerată boala secolului. 
 
Depresia afecteaza aproximativ 8% din populatie - 5,8% barbati şi 9,5% femei. În general se consideră că raportul e de 2/1 intre femei si barbati. 
 
In prezent depresia e pe locul trei ca factor de dizabilitate la nivel mondial
 
În România, o statistică din 2012, arăta că depresia afectează mai mult de trei milioane de români, adică circa 15% din populaţie. Lipsa siguranţei locului de muncă, lucrul peste program, odihna insuficientă, au ca rezultat o creştere a cazurilor de depresie. Boala afectată în primul rând populaţia activă, între 25 şi 50 de ani. 
 
Depresia cronică îl schimbă radical pe bolnav, până la punctul când nici el, nici apropiaţii nu îl mai recunosc. Odată cu depresia cronică bolnavul începe să se izoleze de cei din jur, stima de sine scade, frica începe să pună stăpânire pe el. Toate acestea duc la o schimbare radicală a sistemului nervos, care începe să cedeze, bolnavul începe să îşi piardă controlul, iar creierul se îmbolnăveşte. Astfel, atât fizicul cât şi psihicul bolnavului ajung într-un punct critic. 
 
În cele mai grave cazuri, cel aflat în depresie ajunge să îşi pună capăt zilelor. Între 800.000 si 1.000.000 de sinucideri au loc anul. Asta insemnand ca undeva in lume o data la cateva minute un om ia decizia să nu mai traiască.
 

×
Subiecte în articol: milioane romani depresie boala ajutor psihologi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close