Antena 3 CNN Actualitate 727 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1 în România, din mai până acum. Peste 500, rezolvate

727 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1 în România, din mai până acum. Peste 500, rezolvate

727 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1 în România, din mai până acum. Peste 500, rezolvate
Sursa foto: gripa
05 Noi 2009   •   10:07

727 cazuri de infectare cu virusul AH1N1 în România, de la apariţia primului caz. Este ultima cifră oficială, adică aproape dublu faţă de săptămâna trecută. Dintre acestea, numai în cazurile depistate recent, pacienţii se află sub supravegherea medicilor. Peste 500 de oameni care s-au infectat cu virusul AH1N1, s-au vindecat după câteva zile.

Numai miercuri au fost confirmate peste 30 de cazuri. Zonele afectate în ultimele zile sunt Maramures, Argeş, Constanţa, Suceava, Galaţi si Capitala, iar cel mai recent caz în Bucureşti a fost la liceul de metrologie.

Conducerea liceului de metrologie Traian Vuia a anunţat imediat inspectoratul. Miercuri seară, toată unitatea a fost dezinfectată şi şase dintre cele 40 de clase au fost sigilate. Se pare că băiatul ar fi contactat virusul de la un membru al familiei. Acum se află internat în spital, dar starea lui de sănătate este bună.

Şi la liceul "Matei Basarab" din Capitală, o elevă a fost diagnosticată cu gripă AH1N1. Clasa în care învaţă aceasta a fost închisă şi va fi dezinfectată, iar elevii liceului vor fi supravegheaţi epidemiologic.

În ţară, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Iaşi. În mai puţin de o zi, 12 persoane au fost internate la spitalul de boli infecţioase. Medicii recomandă oamenilor să se ferească pe cât posibil de zonele aglomerate.

În Baia Mare, au apărut alte 4 cazuri de gripă nouă. Este vorba de soţia şi cei trei copii ai unui bărbat din Vişeul de Sus, care este fusese depistat anterior cu virusul A H1N1. Alertă maximă şi la Galaţi după ce autorităţile sanitare au confirmat alte 3 cazuri noi de gripă nouă, la fel şi la Tîrgovişte, unde un bărbat a fost diagnosticat cu virusul AH1N1.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa noua AH1N1 România
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close