Antena 3 CNN Actualitate 76 de căprioare au murit otrăvite, la Arad, din cauza unei substanţe folosite împotriva dăunătorilor

76 de căprioare au murit otrăvite, la Arad, din cauza unei substanţe folosite împotriva dăunătorilor

76 de căprioare au murit otrăvite, la Arad, din cauza unei substanţe folosite împotriva dăunătorilor
Sursa foto: Foto: vasile-antipa.blogspot.com
03 Ian 2012   •   17:08

Numărul căprioarelor care au murit otrăvite pe terenuri agricole din judeţul Arad a ajuns la 76, informează Mediafax. Autorităţile sanitar-veterinare au stabilit că substanţa ingerată de animale se regăseşte în componenţa unor produse de combatere a dăunătorilor.

Conform şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Gheorghe Ban, substanţa se găseşte în cel puţin 30 de produse comercializate în România şi folosite în agricultură împotriva dăunătorilor.

Ban a precizat că DSVSA nu are competenţa de a sancţiona producătorul agricol care ar fi folosit în exces substanţa, urmând ca ancheta pentru stabilirea vinovaţilor să fie continuată de Poliţie.
   
Directorul DSVSA Arad a declarat că majoritatea căprioarelor moarte sunt de pe fondul de vânătoare de la Nădab.

Autorităţile au început o anchetă după ce săptămâna trecută localnicii din Nădab au găsit căprioare moarte pe terenurile agricole din localitate. Până joi, fuseseră ridicate de pe terenuri agricole 35 de cadavre de căprioare, iar vineri numărul lor ajunsese la 51.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad afirmau că terenurile agricole pe care au fost descoperite căprioarele moarte sunt ale unor localnici din Nădab.
   
"S-a stabilit că pe terenurile respective au fost împrăştiate substanţe toxice pentru combaterea rozătoarelor", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.
   
Proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetaţi penal pentru distrugere dacă proprietarii fondurilor de vânătoare afectate vor depune plângeri.

×
Subiecte în articol: Arad moarte animale substanta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close