Antena 3 CNN Actualitate 8 medalii pentru România la Campionatul Mondial de tir cu arcul

8 medalii pentru România la Campionatul Mondial de tir cu arcul

Cinci medalii de aur, două de argint și o medalie de bronz au obținut sportivii delegației României la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul (proba Field) de la Yankton – Dakota de Sud (SUA), disputat în perioada 03 – 09 octombrie.

8 medalii pentru România la Campionatul Mondial de tir cu arcul
Sursa foto: Facebook Federația Română de Tir cu Arcul
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2022   •   16:26

Echipa pentru proba de Field presupune participarea unui arc olimpic, a unui arc compound și respectiv arc barebow. Echipa feminină U21 a României, formată din Andreea Albu (compound), Beatrice Miklos (olimpic) și Elena Topliceanu (barebow), s-a impus în finală în fața selecționatei Statelor Unite ale Americii, câștigând prima medalie de aur.

Echipa masculină U21, formată din Rareș Alexandrescu (compound), Mario Țimpu (olimpic) și Adrian Vlase (barebow) a dublat performanța de aur a fetelor, învingând de asemenea în actul final selecționata similară a Statelor Unite.

Totodată, echipele mixte U21 și-au adjudecat două titluri mondiale. Astfel, Elena Topliceanu și Adrian Vlase s-au impus în finala probei la arc barebow, iar Andreea Albu și Rareș Alexandrescu au învins formațiile Canadei și SUA pentru câștigarea titlului de campioni mondiali.

La proba olimpică U21, Beatrice Miklos și Mario Țîmpu au obținut medalia de bronz, urcând pe podium alături de puternicele formații ale Franței și Italiei, locurile 1 și 2, notează Mediafax.

Un rezultat excelent a obținut Adrian Vlase și în proba individuală de arc barebow U21, învingându-l în finală pe Max Rossiter (SUA).

În proba individuală feminină U21, campioana europeană indoor din acest an, Elena Topliceanu a obținut argintul și titlul de vicecampioană mondială. Podiumul a fost completat de Rubie Chambers (SUA), aur și Aitana Gracia Ardoz (ESP), bronz.

La compound individual feminin U21, Andreea Albu a reușit a doua medalie de argint a României, fiind învinsă în finală de Lilie Aguilar (SUA). Pe locurile următoare s-au clasat: Ylva Hjelle (NOR), Gracelyn Chambers (SUA) și Tasjia Boyle (CAN).

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close