Antena 3 CNN Actualitate A doua mină, semnalată de un turist în apele românești, la Mangalia, după explozia de la Costinești. MApN a făcut un anunț în urmă cu puțin timp

A doua mină, semnalată de un turist în apele românești, la Mangalia, după explozia de la Costinești. MApN a făcut un anunț în urmă cu puțin timp

O a doua mină marină a fost semnalată, luni, de un turist, după incidentul de la Costinești, unde un astfel de dispozitiv ar fi explodat în zona falezei, fără a provoca victime.

A doua mină, semnalată de un turist în apele românești, la Mangalia, după explozia de la Costinești. MApN a făcut un anunț în urmă cu puțin timp
Sursa foto: Captură www.navy.ro
de Cristi Popovici    |    14 Aug 2023   •   12:52

Mai devreme, Ministerul Apărării Naționale a comunicat că investighează posibila prezență în apele românești a unei mine în derivă.

"Mai multe echipaje ale Poliței și Gărzii de Coastă se află la Mangalia, pe plajă. Se așteaptă intervenția unei ambarcațiuni în larg. Lumea este destul de speriată pe plaja din Mangalia, în absența unor confirmări oficiale.

Mulți oameni s-au adunat pe dig, pentru a observa ce se întâmplă cu presupusa mină.

În acest moment, în largul mării se vede un obiect care ar putea fi o mină marină, însă deocamdată acest lucru este la nivel de ipoteză, până la un verdict al autorităților", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Popovici.

Citește și: Explozia de la Costinești: o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Scafandrii nu pot intra în apă din cauza mării agitate

Ministerul Apărării Naționale a precizat în jurul orei 12:50 că nu se confirmă informația sesizată de un turist la numărul de urgență 112, referitoare la prezența în mare a altei mine marine, în zona orașului Mangalia.

Din informațiile Antena 3 CNN, obiectul care a fost luat drept mină marină în zona orașului Mangalia ar fi fost, de fapt, un lemn care plutea la suprafața apei.

Foto: mină eșuată la mal, la Sfântu Gheorghe, și distrusă anterior de geniștii români (arhivă)

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close