Antena 3 Actualitate A doua zi de proteste ale cadrelor medicale. Ministrul Sănătăţii i-a chemat pe manifestanţi la discuţii

A doua zi de proteste ale cadrelor medicale. Ministrul Sănătăţii i-a chemat pe manifestanţi la discuţii

19 Sep 2013   •   13:52
A doua zi de proteste ale cadrelor medicale. Ministrul Sănătăţii i-a chemat pe manifestanţi la discuţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
Peste o sută de angajaţi din sistemul sanitar au protestat joi, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Ministerului Sănătăţii. Aceştia au cerut alocarea a minimum şase la sută din PIB pentru Sănătate şi majorarea salariilor. Ministrul Eugen Nicolăescu i-a invitat duminică pe protestatari la o primă discuţie, informează Mediafax.

Ministrul Eugen Nicolăescu a venit să discute cu protestatarii, spunând că apreciază demersul lor şi că a fost mandatat de premierul Victor Ponta să discute cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi cu cei ai Ministerului Finanţelor despre salarizarea personalului din Sănătate.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că sindicaliştii vor participa la discuţii, însă calendarul acţiunilor de protest va fi respectat până când revendicările lor vor fi soluţionate.

"Aici vom fi şi mâine, şi săptămâna viitoare, aşa cum am stabilit", a spus Bărăscu.

Angajaţii din sistemul sanitar vor organiza proteste până în 27 septembrie, la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor.

În octombrie să va avea loc un protest la Guvern, iar în noiembrie va fi declanşată greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor.


×

Vreme mai caldă decât normalul perioadei

 

 

Prognoza meteo pentru săptămâna în curs

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close