Antena 3 CNN Actualitate Ultimul român dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat

Ultimul român dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat

Ultimul român dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat
30 Aug 2016   •   21:27

Ultimul român care fusese dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat, a anunţat marţi premierul Dacian Cioloş, transmite Agerpres.

"Din informaţiile pe care le am de astăzi, şi acea persoană, care fusese dată dispărută, a fost identificată. Deci, nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate", a afirmat Cioloş, după ce a participat la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi de premierul Matteo Renzi.

Prim-ministrul Dacian Cioloş, care se află marţi în Italia împreună cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur, a precizat că le-a vizitat pe româncele internate, precizând că o persoană a fost externată marţi dimineaţă.

"Am văzut şi durere, dar am văzut şi optimism şi m-am bucurat pentru asta. Am fost la spital în prima parte a vizitei. M-am întâlnit cu doamnele care erau internate acolo. Înţeleg că deja o persoană a fost externată astăzi de dimineaţă (...) Din doamnele pe care le-am vizitat două sunt în stare bună, una cred că va fi chiar externată zilele următoare. Şi e o doamnă care e încă imobilizată la pat, a avut fracturi, dar medicii de acolo mi-au spus că toţi sunt recuperabili. Sigur, va fi mai greu probabil din punct de vedere psihic să spun aşa ca să treacă peste momentul acesta", a spus Cioloş.

Premierul a precizat că un psiholog a mers din România în Italia tocmai pentru a fi alături de românii care au nevoie.

"Noi am venit cu un medic psiholog, care va rămâne aici, împreună cu cei de la Ambasadă. Mâine, o să vină şi un asistent social care va ajuta ataşatul social şi pentru muncă care este aici, la Ambasadă, pentru că, dincolo de (...) măsurile de sprijin financiar pe care le-am decis în Guvern ieri, vrem să putem rezolva cât mai rapid şi partea birocratică, pentru că oamenii aceştia au nevoie acum, pentru perioada asta de tranziţie, de un sprijin inclusiv financiar", a mai afirmat Cioloş.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Amatrice Dacian Cioloş
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close