Antena 3 CNN Actualitate A furat sculpturi de 15.000 de euro, ca să le vândă la fier vechi pe 300 de lei

A furat sculpturi de 15.000 de euro, ca să le vândă la fier vechi pe 300 de lei

A furat sculpturi de 15.000 de euro, ca să le vândă la fier vechi pe 300 de lei
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    19 Feb 2013   •   17:17
Un tânăr a spart casa în care a locuit celebrul sculptor Gheorghe Iliescu-Călineşti, din oraşul Otopeni şi a luat la întâmplare cinci sculpturi din bronz şi alamă, făra să ştie cât de valoroase sunt.

Bărbatul, un buzoian în vârstă de 29 de ani, voia să le ducă la fier vechi, însă operele de artă sunt evaluate la peste 15.000 de euro. Tânărul nu a apucat să le valorifice în niciun fel.

Hoţul se mutase în Otopeni cu câteva zile înainte să dea spargerea, a studiat "oferta" şi dintre toate vilele a ales să jefuiască chiar casa memorială a sculptorului Gheorghe Iliescu-Călineşti.

Buzoianul a încercat să fure de două ori sculpturile din interior. Prima oară a sărit gardul casei, însă imediat sistemul de alarmă s-a declanşat. A revenit, a sărit gardul prin altă parte, a spart un geam şi a furat toate statuetele pe care le-a găsit în interior. A luat cu el cinci opere, printre ele "Cutia lui Dante" şi câteva părţi din lucrarea "Sfârlezele".

Numai una din sculpturi valorează 12.000 de euro. Hoţul ar fi topit-o însă pentru doar 300 de lei.

Furtul a fost reclamat la poliţie, iar hoţul le-a picat în plasă anchetatorilor. Aceştia au găsit şi sculpturile ascunse în locuinţa pe care o închiriase hoţul. Acum tânărul riscă ani buni de închisoare pentru furt calificat.  







×
Subiecte în articol: hot fier vechi
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close