Antena 3 CNN Actualitate A murit regizorul Geo Saizescu. Ce a declarat în ULTIMA emisiune TV în care a apărut

A murit regizorul Geo Saizescu. Ce a declarat în ULTIMA emisiune TV în care a apărut

A murit regizorul Geo Saizescu. Ce a declarat în ULTIMA emisiune TV în care a apărut
de O.P.    |    24 Sep 2013   •   05:36

Cineastul Geo Saizescu, unul dintre cei mai importanţi regizori români de film, a murit, luni, la vârsta de 80 de ani.

Geo Saizescu s-a nascut la 14 noiembrie 1932, în judeţul Mehedinţi. Printre filmele regizate de Geo Saizescu se numără: "Doi vecini", "Un surâs în plină vară", "La porţile pământului", "Asta seară dansăm în familie", "Păcală", "Secretul lui Bahus", "Sosesc păsările călătoare".

UPDATE: Regizorul suferea de mai multă vreme de o afecţiune a plămânilor şi a închis ochii la institutul de pneumoftiziologie Marius Nasta.  Zeci de filme şi şcenarii au trecut prin mâna sa, la fel ca şi unii dintre cei mai mari actori ai României.

Cu fiecare dintre aceştia Geo Saizescu nu doar a lucrat, ci a format o echipă, a stabilit relaţii, care au păşit dincolo de ecran.

Iar telespectatorii au vazut şi apreciat felul în care se jucau filmele lui Geo Saizescu. În emisiunea Sinteza Zilei, probabil ultima emisiune în care a fost invitat marele maestru al cinematografiei, declara că filmele au fost şi sunt viaţa sa, o viaţă dedicată celor care iubesc micul şi marele ecran.


Actorul Sebastian Papaiani şi-a exprimat regretul privind decesul lui Geo Saizescu.„Nu-mi vine sa cred. Ştiu că trebuie să se întâmple pentru fiecare om, dar omul nu acceptă asta”, a declarat actorul. 

Şi actorul Ion Besoiu şi-a exprimat, în direct la Antena 3, părerea de rău referitoare la moartea regizorului Geo Saizescu.  "A fost un om iubit de actori, permanent cu zâmbetul pe buze, permanent cu gluma, crea stare de relaxare în toate momentele de muncă (...)  şi regret imens că nu am ştiut că a fost bolnav", a declarat actorul Ion Besoiu.

În luna februarie a acestui an, maestrul Geo Saizescu a povestit la "Sinteza Zilei" de la Antena 3 despre cum a plecat din Oltenia cu convingerea că poate face artă cinematografică şi teatrală. Totodată, regizorul a amintit condiţiile dramatice din anii 50, care l-au împins spre filosofie şi muzică în drumul său spre Institutul de Arta Teatrala şi Cinematografică, la secţia Regie-Film.


Citeşte şi:

"Doi vecini" - comedia de moravuri care a unit două mari destine: Geo Saizescu şi Tudor Arghezi


 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close