Antena 3 CNN Actualitate Academicianul Răzvan Teodorescu, la "Q&A": Particularitatea României este că a trecut prin patru dictaturi succesive

Academicianul Răzvan Teodorescu, la "Q&A": Particularitatea României este că a trecut prin patru dictaturi succesive

Academicianul Răzvan Teodorescu, la "Q&A": Particularitatea României este că a trecut prin patru dictaturi succesive
01 Noi 2014   •   21:38

România a avut o particularitate pe care nu a avut-o nici o ţară din sud-estul Europei: o succesiune a patru dictaturi, a afirmat academicianul Răzvan Teodorescu, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Q&A", unde Alessandra Stoicescu a propus o comparaţie între regimul lui Traian Băsescu şi cele ale marilor lideri politici ai României: regele Carol al II-lea, mareşalul Ion Antonescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu.

"E o paralelă răvăşitoare. Nu o dată în ultimii ani am spus că bănuiesc că modelul domnului Băsescu este Nicolae Ceauşescu. Nu mă miră în niciun fel. În amândouă situaţiile oamenii erau cuprinşi de panică. Ceauşescu era în panica lui 20 decembrie, iar domnul Băsescu este în panica sfârşitul de mandat, (...) din motive pe care le ştim cu toţii", a spus academicianul.

Academicianul a arătat că, pornind din februarie 1938 şi până în 1989, România a trecut printr-o succesiune de patru dictaturi care şi-au pus amprenta asupra destinului acest popor.



×
Subiecte în articol: Q&A cu Alessandra Stoicescu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close