Antena 3 CNN Actualitate ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Informaţiile oferite de patronul firmei de transport despre ŞOFERII care au condus autocarul

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Informaţiile oferite de patronul firmei de transport despre ŞOFERII care au condus autocarul

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Informaţiile oferite de patronul firmei de transport despre ŞOFERII care au condus autocarul
de O.P.    |    24 Iun 2013   •   12:07

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ştefan Grigore, care opera autocarul prăbuşit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar şoferii aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum.
  
Ştefan Grigore a declarat, luni, că a aflat de accident duminică în jurul orei 18.30, de la reprezentanţii agenţiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.
  



El a spus că imediat a intrat în legătură cu Poliţia din Muntegeru, cu ambasadorul român de acolo şi cu MAE, însă până luni dimineaţă nu a reuşit să afle numărul de victime.
  
Grigore a spus că nu ştie nici acum care este starea şoferilor.

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. MAE: Bilanţul accidentului din Muntenegru a ajuns la 19 morţi. 18 dintre ei sunt romani. LISTA răniţilor
  
Un reprezentant al firmei va pleca luni la Podgoriţa pentru a afla detalii de la faţa locului.
  
Directorul firmei a explicat că în cursă erau plecaţi doi şoferi cu experienţă de minimum zece ani. "Noi, ca firmă, nu am avut niciun incident până acum şi nici şoferii nu ştiu să fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de muncă anterioare", a adăugat acesta.
  
El a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin 7-8 ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.
  
De asemenea, autocarul avea toate verificările tehnice făcute, nefiind semnalată nicio problemă.
  
Ştefan Grigore a spus că a fost contactat toată noaptea de membri ai familiilor celor aflaţi în autocar, însă din păcate nu le-a putut da nicio informaţie, pentru că nici el nu a reuşit să afle nimic.
  
Un număr de 33 de români răniţi au ajuns la spital în Muntenegru în urma accidentului de duminică, dintre aceştia unul fără semne vitale, doi au murit ulterior, şapte au fost suspuşi unor intervenţii chirugicale şi sunt încă la Terapie Intensivă, iar un copil internat este în stare stabilă.
  
"Unul dintre răniţi a fost adus fără semne vitale, în timp ce doi pacienţi au murit după ce au fost duşi la Terapie intensivă, pentru a fi pregătiţi pentru operaţie", informează spitalul muntenegrean într-un comunicat dat publicităţii luni.
   Conform sursei citate, după ce au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, şapte răniţi sunt trataţi în continuare la Terapie intensivă.
  
Un copil a fost dus la Centrul de pediatrie, fiind în prezent în stare stabilă.
  
De asemenea, şase răniţi a fost internaţi la Clinica de ortopedie si traumatologie, cinci la Oftalmologie, cinci la Chirurgie toracică, trei la chirurgie maxilofacială şi câte unul la chirurgie gastro-intestinală, Plastică şi Neurologie.
  

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close