Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave la adresa Președintelui: ”Klaus Iohannis a încălcat Constituția”

Acuzații grave la adresa Președintelui: ”Klaus Iohannis a încălcat Constituția”

Acuzații grave la adresa Președintelui: ”Klaus Iohannis a încălcat Constituția”
Sursa foto: FOTO: captură foto/ Antena 3
15 Oct 2017   •   13:10

Vicepreşedintele ALDE Steluţa Cătăniciu susţine că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Legea fundamentală prin declaraţiile sale referitoare la prezumţia de nevinovăţie pentru politicieni. 

"Am urmărit cu îngrijorare declaraţia dumneavoastră referitoare la prezumţia de nevinovăţie. (...) Această declaraţie a dumneavoastră scoate în evidenţă o gândire care se situează în afara democraţiei şi a statului de drept şi care ne aduce aminte de o altă declaraţie, la fel de periculoasă, făcută de un fost ministru tehnocrat al justiţiei, care considera drepturile românilor un lux. Este o declaraţie extremă, surprinzătoare chiar, care ar trebui să oblige Parlamentul României la o reacţie", afirmă Cătăniciu într-o scrisoare deschisă către preşedintele Iohannis. 

Ea susţine că şeful statului a uitat de îndatorirea stabilită prin Constituţie de a veghea la respectarea Legii fundamentale "din dorinţa de a distruge cu orice preţ coaliţia de guvernare PSD-ALDE". 

”Cred că a văzut toată lumea declarația președintelui. S-a putut trage o concluzie și anume că această declarație scoate în evidență o gândire a domnului președinte, care se situează în afara democrației și a Statului de drept. Declarația lui Iohannis reprezintă un atac grav la adresa principiilor fundamentale ale Statului de drept pentru că prezumția de nevinoveție nu este un moft, ci este un drept fundamental al oricărui cetățean al acestei țări.”, a declarat Steluța Cătăniciu la Antena 3.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close