Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năsatse a fost vizitat de familie la Jilava

Adrian Năsatse a fost vizitat de familie la Jilava

Adrian Năsatse a fost vizitat de familie la Jilava
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    01 Ian 2013   •   17:30

În prima zi din an, cei doi băieţi ai lui Adrian Năstase s-au dus să-şi viziteze tatăl la închisoarea Jilava, împreună cu mama lor. Fostul premier este închis de o jumătate de an pentru corupţie în dosarul Trofeul Calităţii.

Dana Năstase i-a transmis fostului premier mesajele pe care le-a primit în noaptea de la revelion de la apropiaţii săi.

„Îi transmit sănătate, putere să treacă peste acest moment şi abia aşteaptă să îl vadă şi să se întâlnească”, a declarat soţia fostului premier.

Adrian Năsatse i-a povestit soţiei sale despre activităţile pe care le-a avut în penitenciar. Năstase a ţinut cursuri de legislaţie deţinuţilor şi chiar a susţinut grupul celor care au fost dependenţi de stupefiane.

Familia fostului prim ministru nu ştie încă ce planuri are acesta după ce va fi liber.

„Despre ceea ce doreşte să facă nu ştim nici măcar noi. Probabil că s-a gândit, dar despre o decizie concretă nu a discutat cu familia. Va ieşi şi, în funcţie de ce găşeste acasă, va decide”, a precizat Dana Năsatse.

Dana Năstase a susţinut că nu ştie nimic despre cererea de graţiere făcută pentru soţul ei. După cunoştinţa ei, singura cerere de acest gen a fost formulată în luna august a anului trecut, iar familia Năstase nu are nicio legătură cu ea. 

Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

La 3 decembrie, avocatul Ion Cazacu a declarat că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 - 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul Trofeul Calităţii şi ar putea fi eliberat condiţionat până la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

În 5 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca cele şapte zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, ca urmare a unei tentative de sinucidere înainte de a fi încarcerat, să fie scăzute din condamnare.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close