Antena 3 CNN Actualitate Zbor istoric la Brașov! Primul avion cu pasageri a aterizat pe Aeroportul Brașov Ghimbav. Nicolae Ciucă, ministrul Dezvoltării și al Transporturilor, la bordul aeronavei

Zbor istoric la Brașov! Primul avion cu pasageri a aterizat pe Aeroportul Brașov Ghimbav. Nicolae Ciucă, ministrul Dezvoltării și al Transporturilor, la bordul aeronavei

Aeroportul Brașov Ghimbav este inaugurat astăzi, cu prezența mai multor oficialități și a primului avion cu pasageri care va ateriza aici. Acesta este primul aeroport construit în ultimii 50 de ani în România.

de Ioana Mircea    |    Ovidiu Stan    |    15 Iun 2023   •   08:38

Primul avion cu pasageri a aterizat în urmă cu câteva momente pe Aeroportul Brașov Ghimbav. Pasagerii au fost întâmpinați cu covor roșu.

Astăzi este inaugurat primul aeroport construit în România, în ultimii 50 de ani. Primul zbor la Aeroportul Brașov Ghimbav este o cursă TAROM, de la București. Aeronava a fost pilotată de la București, de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului român, Dumitru Prunariu.

Tot astăzi, vor decola și mai multe avioane spre Europa. La ceremonie va fi prezent și fostul premier Nicolae Ciucă, alături de ministrul Dezvoltării Adrian Veștea, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Citește și: Ziua porţilor deschise la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close