Antena 3 CNN Actualitate Afaceristii vor ca guvernul să le concesioneze proiectele de infrastructură

Afaceristii vor ca guvernul să le concesioneze proiectele de infrastructură

Afaceristii vor ca guvernul să le concesioneze proiectele de infrastructură
07 Ian 2009   •   03:39

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) doreşte ca guvernul să cedeze către mediul privat proiectele de interes naţional pe care statul nu mai este capabil să le finanţeze. Astfel, afaceriştii doresc concesionarea pentru ca sectoare precum infrastructura să se dezvolte rapid, mai ales prin atragerea de investitori.
Asociaţia cere Guvernului şi Ministerului de Finanţe "să stabilească, prin construcţia bugetară multianuală, lista obiectivelor de interes naţional sau regional ce nu pot fi finanţate din fondurile publice, propunând mediului de afaceri preluarea prin concesiune a acestor lucrări într-un mod transparent, predictibil", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Aceasta consideră că această iniţiativă va ajuta la realizarea mai multor lucrări, nu numai în domeniul infrastructurii. În acest fel, s-ar atrage investitori, s-ar crea locuri de muncă.
Oamenii de afaceri critică guvernul şi Banca Naţională că nu au interes în a purta discuţii cu principalii finanţatori internaţionali, dar şi cu UE sau FMI, pentru a se asigura surse de finanţare pentru relansare economică şi reindustrializarea României.
Afaceriştii cred că ar trebui să se bucure de o atenţie prioritară, deoarece mediul de afaceri poate ?genera veniturile bugetare necesare bunei funcţionări instituţionale? şi a îndeplinirii promisiunilor din campanie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close