Antena 3 CNN Actualitate Află care este cea mai nouă metodă de a face contrabandă cu ţigări

Află care este cea mai nouă metodă de a face contrabandă cu ţigări

Află care este cea mai nouă metodă de a face contrabandă cu ţigări
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Sep 2012   •   12:48

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, prins de poliţişti în timp ce ridica două colete cu 129.000 de ţigarete paraşutate în localitatea vasluiană Viişoara dintr-un aparat de zbor venit din Republica Moldova, a fost arestat preventiv de Judecătoria Bârlad pentru contrabandă.
   
Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, Oleg Dragu, bărbatul, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, a fost prins de oamenii legii în momentul în care lua, împreună cu o altă persoană încă neidentificată, două colete cu 129.000 de ţigarete, paraşutate în comuna Viişoara.
   
Pachetele fuseseră introduse ilegal în România, peste râul Prut, cu ajutorul unui aparat de zbor cu motor, apoi paraşutate în anumite locuri stabilite de contrabandişti. Pentru localizarea lor, coletele aveau aplicate sisteme de tip GPS, fiind utilizat un receptor care, de altfel, a fost găsit de poliţişti în comuna Viişoara.
   
"Cele 129.600 de ţigarete erau ambalate în pachete cu timbre de Republica Moldova, prejudiciul estimat ridicându-se la aproximativ 65.000 de lei. Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 29 zile sub acuzaţiile de complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.
   
Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Vaslui vor continua cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz de contrabandă cu ţigări.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close