Antena 3 CNN Actualitate Agenţia Naţională Antidrog (ANA), activităţi de prevenire pentru elevii olimpici din Alexandria

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), activităţi de prevenire pentru elevii olimpici din Alexandria

Agenţia Naţională Antidrog desfăşoară noi activităţi pentru a preveni şi combate consumul de substanţe interzise. Acestea au fost prezentate în cadrul evenimentului organizat de Antena 3 CNN pentru olimpicii din Alexandria.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   11:29

"Vârsta medie de debut în rapoartele Agenţiei Naţionale Antidrog, atunci când vorbim de drogurile ilicite, este de 13 ani. Încercăm să avem programe încă de la grădiniţă de gestionare a emoţiilor, tocmai pentru că noi considerăm că atâta timp cât vorbeşti de la vârste cât mai mici poţi preveni ca adolescenţii de mai târziu să se îndrepte spre consumul de substanţe", a declarat Ramona Dabija, director ANA.

Pentru a-şi da seama de pericole, elevii au experimentat condusul sub influenţa alcoolului şi a substanţelor interzise cu ajutorul unor ochelari speciali.

O altă activitate a constat în completarea unor fişe prin care adolescenţii să ofere mai multe detalii despre viaţa lor.

"Chestionarele pe care ei le-au completat astăzi sunt pentru a ne ajuta pe noi cu un feedback pe activităţile preventive, însă dacă vorbim de cele mai consumate substanţe în rândul adolescenţilor acestea rămân în continuare canabisul, noile substanţe psihoactive şi medicamentele consumate abuziv, fie că vorbim de cele cu prescripţie medicală, fie că vorbim de cele fără prescripţie", a mai precizat Ramona Dabija.

Şi pentru că nu doar elevii trebuie să fie înştiinţaţi despre aceste lucruri, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog au instruit şi profesorii despre primele semne ale consumului de droguri.

Cei 27 de elevi, alături de profesorii lor, sunt din Alexandria și pentru meritele lor Antena3 CNN le-a oferit această oportunitate.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close