Antena 3 CNN Actualitate Agricultorii români îşi comercializează produsele pe internet

Agricultorii români îşi comercializează produsele pe internet

Agricultorii români îşi comercializează produsele pe internet
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
03 Noi 2010   •   21:50

Agricultorii s-au modernizat. Vând şi cumpără orice, pe internet sau fac schimburi, mai ceva ca la târgurile săptămânale. Şi chiar preferă tranzacţiile on-line, decât să îşi pierdă vremea prin oboare. Pe site-urile de specialitate găseşti legume, găini, utilaje de răcit laptele, ponei sau păsări exotice.

Practic, nu îl costă decât abonamentul la internet şi curentul electric. Mersul la piaţă l-ar costa timp şi bani pentru plata tarabei, pentru transport.

Nu îl deranjează însă, că sună telefonul şi noaptea, dacă încheie o afacere. Şi nici că zilnic îşi verifică anunţurile postate pe internet. Site-urile agricultorilor şi crescătorilor sunt folosite şi de vânzătorii ocazionali.

Daniel are doi ponei şi-o trăsură şi cere pe ele 1.500 de euro. Marfa lui apare lângă aparate de răcire a laptelui, de pus răsaduri sau de dislocat ceapă. Anunţul i l-a pus pe internet un prieten, pentru că el nu se pricepe, dar a învăţat să verifice cine i-l citeşte.

Site-urile sunt doar pentru anunţuri, plăţile se fac tot cu banii jos. Dar sunt bune şi aşa. Unii agricultori reuşesc să vândă 80% din producţia lor, alţii doar să îşi anunţe producţia, ca la un casting de fete.

×
Subiecte în articol: agricultori
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close