Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluirile avocatei principalului suspect al dublei crime de la Iași: ”Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”

Dezvăluirile avocatei principalului suspect al dublei crime de la Iași: ”Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”

Avocata presupusului autor al dublului asasinat de la Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, susține că cele două victime nu au fost înjunghiate cu un cuțit. Totodată, Raluca Andrei spune că ucigașii care au comis crimele par că știau foarte bine ce fac.

Dezvăluirile avocatei principalului suspect al dublei crime de la Iași: ”Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”
Sursa foto: Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2022   •   13:49

Avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, Raluca Andrei, vine cu o ipoteză șocantă. Femeia susține că cele două victime nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit și că persoana sau persoanele care au comis crimele știau bine ce fac. 

„Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”, spune avocata.

Avocata Raluca Andrei: „Nu e cuțit cu ce s-a dat!”

Raluca Andrei susține, totodată, că studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi este nevinovat și că cel mai posibil, în spatele crimelor, există motivații puternice. 

„În zona complexului rezidențial (de pe Moara de Vânt – n.r.) există camere de supraveghere. Cu siguranță pe acele camere se văd persoanele care au trecut pe acolo și pe care vecinii le descriu, dar și cu ce haine era îmbrăcat clientul meu. Se va vedea foarte clar cu ce haine a mers prin oraș, pe unde a fost. Au fost audiați toți vecinii, au fost audiați colegii și apropiații, au fost audiați prietenii lui Youssef, au fost audiate rudele fetei. E vorba despre aproximativ 20-30 de persoane. Au fost audiați și șoferi de taxi, toate persoanele care ar fi putut să aibă vreo tangență cu persoanele respective. De altfel, declarațiile date de doi vecini sunt foarte importante și relevante pentru situația noastră.

Trebuie să așteptăm probele ADN, care cred eu că vor lămuri cauza. Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba, numai că ei ar trebui să caute în istoricul victimei și ar trebui să caute arma crimei, pentru că este o chestie total atipică: și zonele în care s-a lovit! Păi, un om de-al nostru ia un cuțit și îi dă în gât, în burtă, în pneumo-torax. Aia este o chestie atipică și nu e cuțit cu ce s-a dat! Sunt leziuni în zona cervicală, preponderent, și-n zona mâinilor. Ok, te-ai apărat, dar a fost o manieră atipică de a ucide. Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni! Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei”, a spus avocata Raluca Andrei.

Avocata a explicat și modul în care clientul ei s-a tăiat la mână chiar în ziua crimei și că va ruga anchetatorii să verifice această variantă. 

„Clientul meu a precizat cum s-a tăiat la mână. Chiar voi ruga anchetatorii să verifice această ipoteză. El a plecat de la Palas în după-amiaza respectivă, a luat un taxi și era o mică porțiune de polei și a alunecat pe chestia respectivă. Acolo era un grilaj din fier, în care s-a tăiat. După aceea a mers la Urgențe. Fiind student la Medicină, având și prieteni doctori, dacă s-ar fi tăiat la locul faptei, nu mergea la spital. El a mers acolo pentru că se temea să nu facă tetanos, pentru a i se acorda îngrijirile și a i se face o injecție”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit BZI.ro.

Presupusul ucigaș al celor doi tineri din Iași a mers la spital imediat după crimă. Medic: ”Avea o plagă tăiată la mâna dreaptă!”

Tânărul marocan s-a dus la spital înainte de a fugi din țară. Avea o tăietură la mâna dreaptă și le-a spus medicilor că s-a rănit într-un geam.

”Un pacient cu vârstă aproximativă 20 de ani cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Un pacient student, cu un nume cu rezonanță arabă, care a fost tratat în urgență de către Chirurgie Plastică. 

S-a rezolvat placa prin sutură și toaletă și a plecat la domiciliu urmând să revină pentru scoaterea firelor de sutură și control la 5 zile. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD.

Reacție neașteptată a presupusului autor al dublului asasinat de la Iași, când a văzut pozele cu victimele incendiate 

Raluca Andrei, avocata studentului de origine marocană, suspectat de dublu asasinat în cazul studenților găsiți incendiați la Iași, a povestit că tânărului i s-a făcut rău în momentul în care a văzut fotografiile cu cadavrele.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru a-și studia dosarul. Însă, în momentul în care a privit pozele cu cadavrele celor doi tineri uciși, studentul de origine marocană i-a spus avocatei sale că i se face rău. 

Totodată, avocata marocanului susține că studentul ucis avea mereu sume uriașe de bani la el, dădea bani cu împrumut și nu îi mai cerea înapoi. Acesta ar putea fi un indiciu că asasinatul ar fi putut porni de la bani.

„Clientul meu a fost condus recent la studiul dosarului (la sediul Parchetului – n.r.). Am studiat dosarul împreună și urmează să facă o declarație, să vedem în funcție și de ce planuri au procurorii. Este posibil să se ceară o prelungire în instanță (a arestului preventiv – n.r.), se așteaptă rezultatul ADN de la București… Având în vedere faptul că urmărirea penală are un caracter secret, s-a stabilit ca, până ce Parchetul nu va ieși cu un comunicat, să încerc nu mai fac alte dezvăluiri privind ceea ce se întâmplă în dosar. Până la urmă, interesul este ca acest dosar să se și rezolve.

Vă dați seama că, dacă, Doamne ferește!, sunt niște persoane capabile să facă așa ceva, respectiv un dublu asasinat, nici măcar el (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu mai este în siguranță în momentul de față! Chiar el este bucuros că, momentan, este în arest și nu sub altă măsură, pentru că…

Deci, clientului meu, când a studiat dosarul, eu i-am arătat, am insistat, inclusiv pe pozele cu decedații, i s-a făcut rău, a spus că el nu poate să privească așa ceva!”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi.

 Avocata Raluca Andrei sugerează că autorii dublului asasinat ar fi, de fapt, în libertate.

„Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba… Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei. Eu nu pot spune care a fost motivul, nici nu pot să speculez, dar ar trebui să se coopereze cu autoritățile internaționale, pentru că sunt mai multe chestiuni acolo, ce pot ține de criminalitate organizată.

Omul ăsta (victima marocană Youssef Ajniyah – n.r.) rula în permanență, avea 9.000, 10.000 – 12.000 de euro! Nu mai cerea banii înapoi în momentul în care îi împrumuta. Și s-au auzit foarte multe chestiuni. Nu numai eu le-am auzit, ci multă lume. Îmi este milă și de părinții victimelor, numai că nici nu este normal că i-a făcut viața praf băiatului ăstuia! În condițiile în care eu sunt convinsă că băiatul acesta (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu a făcut nimic. De omorât, sută-n mie nu a omorât pe nimeni!”, a adăugat Raluca Andrei potrivit bzi.ro.

Dublu asasinat, într-o vilă de lux din Iași: O tânără româncă și iubitul ei marocan, ambii studenți, au fost găsiți morți în casă

Totul s-a întâmplat joi, 9 decembrie 2021, atunci când Ahmed Sami El Bourkadi i-ar fi ucis pe cei doi tineri, apoi a mers la spital pentru a primi îngrijiri, după ce s-a tăiat la mână.

Cadavrele celor doi tineri ucişi au fost descoperite abia în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

×
Subiecte în articol: Ahmed Sami El Bourkadi crima Iași
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close