Antena 3 CNN Actualitate Aici sunt banii dumneavoastră! Cheltuielile EXORBITANTE ale ministerelor publicate pe internet

Aici sunt banii dumneavoastră! Cheltuielile EXORBITANTE ale ministerelor publicate pe internet

Aici sunt banii dumneavoastră! Cheltuielile EXORBITANTE ale ministerelor publicate pe internet
Sursa foto: foto: fin.ro
29 Feb 2012   •   19:49

Pentru prima dată în istoria post-decembristă, ministerele şi-au publicat pe paginile de internet cheltuielile zilnice. O premieră, dar nicio surpriză. Ca orice instituţie de stat care se respectă, ministerele noastre dau sute de mii de euro pe deplasări, convorbiri telefonice sau carburanţi.

 Ministerul Educaţiei întăreşte paza anul acesta. Nu în şcoli, ci pentru funcţionari. În ianuarie a semnat un contract cu o firmă de pază în valoare de aproape 75 de mii de euro valabil 12 luni.

În schimb, angajaţii Ministerului Afacerilor Europene sunt mai preocupaţi de ce scriu jurnaliştii. Culmea este că abonamentele pentru două publicaţii internaţionale prestigioase - Financial Times şi The Economist costă de 14 ori MAI PUŢIN decât cele plătite pentru două ziare şi două agenţii de presă din România.

Şi încă un... paradox. La Ministerul Turismului se vorbeşte mai mult la telefon decât la Ministerul Comunicaţiilor. 5 mii de euro s-au plătit în două luni, cu 30 la sută mai mult faţă de factura de la Comunicaţii. Şi tot la Turism, 44 de mii de euro s-au cheltuit pentru deplasările angajaţilor, iar alte 28 de mii de euro s-au plătit pentru carburanţi.

 Din tipare iese ministrul Administraţiei şi Internelor. Gabriel Berca a ales să ne arate în imagini modul în care sunt cheltuiţi banii publici. În loc de cifre, pe site-ul instituţiei găsim poze cu maşinile poliţiei, autospeciale sau aparate radar. În silenzio stampa sunt deocamdată ministerele Finanţelor, Muncii sau Apărării care nu au publicat nicio cifră legată de cheltuielile lor.





×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close