Antena 3 CNN Actualitate Alarmă la nivel mondial! Câte noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în doar 24 de ore la nivel global. Câți oameni au murit până acum din cauza virusului

Alarmă la nivel mondial! Câte noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în doar 24 de ore la nivel global. Câți oameni au murit până acum din cauza virusului

După ce România reușise să gestioneze destul de bine criza determinată de COVID-19, în ultima lună numărul de infectări a crescut exponențial, astfel că mai multe țări ne-au impus restricții și carantină. Situația este dramatică și la nivel mondial.

Alarmă la nivel mondial! Câte noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în doar 24 de ore la nivel global. Câți oameni au murit până acum din cauza virusului
Sursa foto: Hepta
26 Iul 2020   •   10:41

O analiză a AFP, bazată pe surse oficiale, arată că în ultimelee 24 de ore au fost înregistrate peste 16 milioane de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Mai mult de jumătate au fost depistate în SUA, în America Latină şi în Caraibe.

Aproape 650.000 de oameni au murit până acum la nivel mondial. SUA a fost cea mai lovită țară de COVID-19 cu un record de 4.178.021 persoane infectate, dintre care 146.460 decese. 

Câți oameni au murit în Europa de COVID-19

Nici în Europa lucrurile nu se prezintă deloc bine. Sunt înregistrate 3.052.108 cazuri, dintre care 207.734 sunt decese.

Ritmul de răspândire a pandemiei continuă într-un ritm accelerat, cu peste 5 milioane de noi cazuri detectate începând cu 1 iulie, adică mai mult de o treime dintre cazurile de COVID-19 declarate de la începutul pandemiei.

Numărul de contaminări raportat nu reflectă decât o parte din numărul real al cazurilor, numeroase ţări neutilizând teste decât pentru monitorizare şi nedispunând de resurse suficiente pentru a efectua campanii extinse de depistare a acestora, scrie și Agerpres.

×
Subiecte în articol: cazuri mondial
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close