Antena 3 CNN Actualitate Alba: Cruce de trei metri, amplasată la locul accidentului aviatic de către sătenii din Horea

Alba: Cruce de trei metri, amplasată la locul accidentului aviatic de către sătenii din Horea

Alba: Cruce de trei metri, amplasată la locul accidentului aviatic de către sătenii din Horea
Sursa foto: Foto: rolemodelsofamerica.typepad.com
de S.T.    |    21 Ian 2014   •   17:13

O cruce de lemn înaltă de trei metri va fi amplasată de către sătenii din Horea, comună pe raza căruia s-a produs luni accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în memoria celor două victime care şi-au pierdut viaţa - pilotul Adrian Iovan şi sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti.

Potrivit fostului primar al comunei Horea şi ex-deputat de Alba, Corneliu Olar, în prezent secretar al Primăriei, pe cruce a fost scris numele celor doi decedaţi, data şi ora la care avionul a căzut în zona împădurită, situată la circa doi-trei kilometri distanţă de un drum forestier, transmite Agerpres.

La faţa locului va fi oficiată şi o slujbă religioasă de către preotul din comună, a mai spus Olar.

Epava avionului şi cele şapte victime, din care cinci răniţi, au fost găsite luni seara de către un pădurar din Horea.

O echipă complexă, formată din procurori, specialişti criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile, efectuează marţi cercetări în locul în care se află epava aeronavei, după ce şi în cursul nopţii acolo s-au aflat procurori care au făcut primele constatări.

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close