Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Piţurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu, plasați sub control judiciar, ca și Victor Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN

Alexandru Piţurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu, plasați sub control judiciar, ca și Victor Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu. Propunerea de arestare a celor doi a fost judecată de Tribunalul București marți noaptea.

Alexandru Piţurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu, plasați sub control judiciar, ca și Victor Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN
Sursa foto: Instagram / Alex Pițurcă / Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   08:00

Update 8:00 Noaptea trecută, în jurul orei trei, Alexandru Pițurcă a ieșit pe ușile Tribunalului București. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă şi l-a plasat sub control judiciar, ca şi în cazul tatălui său. Ambii sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă.

După șase ore de audieri, judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins propunerile procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi.

 "Control judiciar pentru ambii inculpați. Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele, și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e", a declarat avocatul lui Alexandru Pițurcă.

Știrea inițială: Procurorii DNA au solicitat marţi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Alexandru Piţurcă a fost anterior reţinut de autorităţi, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Citește și: Informații uimitoare despre afacerile cusute cu ață albă ale lui Gabriel Țuțu, directorul ROMARM

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

"Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)", arată anchetatorii.

×
Subiecte în articol: Alexandru Pițurcă Romarm
Parteneri
Doliu în muzica populară. Încă un mare artist ne-a părăsit!
x close