Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie pe banii medicilor nevaccinați: ”Cum să-i pedepsești? Ai nevoie de ei”

Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie pe banii medicilor nevaccinați: ”Cum să-i pedepsești? Ai nevoie de ei”

Deputatul PSD Alexandru Rafila nu este de acord cu plătirea testelor COVID-19 de către cadrele medicale care nu vor să se vaccineze, o măsură luată în calcul de Ministerul Sănătății.

Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie pe banii medicilor nevaccinați: ”Cum să-i pedepsești? Ai nevoie de ei”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    03 Aug 2021   •   11:12

Alexandru Rafila este de părere că obligativitatea plătirii testelor COVID-19 este o ”pedeapsă” pentru cadrele medicale și o măsură nepotrivită în contextul în care există premisele unui val patru al epidemiei.

„Eu vă spun că e un nonsens această discuție. Cum să-i pedepsești? Păi, tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți, să-i pedepsești… E nepotrivit…

Se vor enerva și nu știu ce se va întâmpla dacă nu-și vor plăti testele obligatorii. De asta vă spuneam că o abordare mai puțin vocală, mai discretă e de obicei mai eficientă din punct de vedere al rezultatului”, a declarat Alexandru Rafila pentru B1 TV.

Deputatul PSD a precizat că este mulțumit de modul în care Valeriu Gheorghiță a coordonat organizarea campaniei naționale de vaccinare.

„Eu îl felicit pe Vali Gheorghiță pentru modul în care s-a ocupat de coordonarea organizării, că nu a organizat-o el. Dar nu pot să cer de la Vali Gheorghiță sau de la colegii de la Ministerul Apărării să se ocupe de o campanie de informare empatică și adaptată fiecărei categorii sociale și mediu de proveniență.

Cred că inclusiv în unitățile medicale se pot constitui niște comitete de consiliere care să stea de vorbă cu angajații care încă nu s-au vaccinat și să-i lămurească să se vaccineze, nu să-i amenințe, ci să le explice, să aibă chiar sesiuni de întrebări și răspunsuri. Dar acest lucru trebuie construit, această strategie nu se poate face peste noapte și cu atât mai puțin cu forța.

La noi, la spital, marea majoritate a personalului din ”Matei Balș” e vaccinată. Mai sunt câțiva colegi, încercăm să vorbim cu ei și sunt convins că nu toți, dar probabil 99% dintre ei se vor vaccina, ceea ce e un procent absolut mulțumitor”, a declarat Alexandru Rafila.

 


 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila testare medici vaccinare
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close