Antena 3 CNN Actualitate Alina Albu, numită procuror șef la DIICOT | Klaus Iohannis a semnat decretul

Alina Albu, numită procuror șef la DIICOT | Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea Alinei Albu în funcţia de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Alina Albu, numită procuror șef la DIICOT | Klaus Iohannis a semnat decretul
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Justitiei
de Mia Lungu    |    13 Apr 2023   •   15:33

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis, miercuri, președintelui României, Klaus Iohanis, propunerea de numire în funcția de procuror șef al DIICOT a procurorului Alina Albu.

Alina Albu activa deja în cadrul DIICOT, fiind la un moment dat procuror şef al Serviciului de combatere a criminalităţii organizate.

Potrivit legii, procurorul șef al DIICOT este numit de președinte, pe o perioadă de trei ani, la propunerea ministrului justiției, cu avizul consultativ al CSM.

"Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzută de aceasta, în fața Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori și din nou la Ministerul Justiției", a transmis Ministerul Justiției.

Citește și: Klaus Iohannis, despre comasarea alegerilor din 2024: "Ne-am afla permanent într-o competiție electorală, cu certuri la televizor"

La 1 martie, ministrul Cătălin Predoiu a anunțat că în urma analizei candidaturilor a selectat și a propus pentru funcția de procuror șef al DIICOT pe Alina Albu.

Interviurile pentru funcția de procuror – Șef al DIICOT au avut loc în data de 24 februarie la sediul Ministerului Justiției.

"Interviurile au fost desfăşurate în faţa comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ai CSM, INM şi ASE şi compusă din ministrul Justiţiei, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog.

În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse şi minuţioase între ministrul Justiţiei şi toţi membrii comisiei de interviu", se precizează într-un comunicat, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Alina Albu procuror sef DIICOT
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close