Antena 3 CNN Actualitate Alina Şerban, ANM: ''Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie!''

Alina Şerban, ANM: ''Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie!''

Vremea se schimbă radical începând de astăzi. Întreg teritoriul ţării va fi măturat de furtuni şi vijelii. Totodată, meteorologii spun că vom avea parte şi de episoade scurte de ploi torenţiale, iar pe alocuri va cădea grindină.

Alina Şerban, ANM: ''Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie!''
Sursa foto: Hepta
29 Apr 2020   •   12:49

''Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o informare meteorologică ce vizează fenomene specifice instabilităţii atmosferice care au început deja în zonele de deal şi de munte, asta însemnând că vor fi perioade de timp în care se vor semnala averse ce vor căpăta şi aspect torenţial.

Vom avea cantităţi de apă înregistrate în intervale scurte de timp de 15, chiar uşor peste 25 l/m. Frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor lua chiar aspect de vijelie.

Este adevărat că aveam mare nevoie de apă, însă să sperăm că aceste fenomene nu vor deveni extreme, pentru că în condiţiile unor maniferstări de instabilitate atmosferică se poate întâmpla şi aşa ceva.

Informarea meteorologică este valabilă pentru astăzi şi mâine, însă astfel de fenomene nu se vor opri aici. Îşi vor face apariţia şi în zilele următoare în primele zile ale lunii mai, astfel că vom avea averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat, chiar căderi de grindină.

Toate acestea se desfăşoară pe un fond cald, pentru că vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, mai ales în partea de sud a ţării, unde astăzi temperaturile maxime vor urca spre 27-28 de grade'', a spus Alina Şerban, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban vremea descarcari electrice
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close