Antena 3 CNN Actualitate Alina Şerban, meteorolog ANM: Astăzi vom avea fenomene specifice instabilităţii atmosferice

Alina Şerban, meteorolog ANM: Astăzi vom avea fenomene specifice instabilităţii atmosferice

Alina Şerban, meteorolog ANM: Astăzi vom avea fenomene specifice instabilităţii atmosferice
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Aug 2019   •   13:36

Un om a murit, iar un altul este rănit după ce au fost loviţi de trăsnet, în judeţul Vaslui. Cei doi reparau acoperişul unei case când a avut loc tragedia. Un al treilea muncitor a scăpat doar cu o sperietură.

Tot din cauza unui fulger, o casă a luat foc, în judeţul Neamţ.

Alina Şerban, meteorolog ANM a explicat cauza fenomenelor extreme care a dus la aceste tragedii. De altfel, meteorologul a anunţat că pe parcursul întregii zile ne vom aştepta la fenomene meteo extreme.

''Vorbim de o masă de aer cald care a determinat deja temperaturi peste pragul caniculei, până la 38 de grade ieri, în partea de sud a teritoriului (...) Ieri au fost fenomene specfice instabiltăţii atmosferice ce au determinat averse care au avut şi caracter torenţial. S-au înregistrat şi cantităţi mai importante de apă. Au fost însoţite de frecvente descărcări electrice, de intensificări ale vântului şi chiar căderi de grindină. Astfel de fenomene s-au semnalat totuşi pe arii restrânse.

Pe pacursul zilei de astăzi vom ma avea astfel de fenomene specifice instabilităţii atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, poate chiar şi căderi de grindină, în mod deosebit în partea de sud şi de est a ţăii: Muntenia, Moldova, poate chiar şi în Dobrogea, mai puţin zona litoralului'', a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close