Antena 3 CNN Actualitate Alis Grasu: Am readus oameni la viață, dar cel mai greu e când pierzi pe cineva și trebuie să dai vestea familei

Alis Grasu: Am readus oameni la viață, dar cel mai greu e când pierzi pe cineva și trebuie să dai vestea familei

Alis Grasu: Am readus oameni la viață, dar cel mai greu e când pierzi pe cineva și trebuie să dai vestea familei
Sursa foto: foto: captura Antena 3/ Adevaruri de viata
03 Dec 2017   •   18:35

Alis Grasu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță București-Ilfov a fost invitata Danei Grecu, în prima ediție a emisiunii Adevăruri de viață, care a debutat duminică la Antena 3. 

Alis Grasu a vorbit despre meseria de medic pe ambulanță, cu reușitele, dar și momentele dificile în care pacienții pierd lupta cu moartea.

"Acela este momentul cel mai greu pentru că să dai vestea familei. După multă-multă muncă, în care curg apele de pe tine la propriu și îți dai seama că a trecut aproape o oră sau, câteodată, peste o oră și nu mai ai niciun fel de răspuns pe monitoare, deja organismul nu te-a mai ajutat și l-ai pierdut, omul nu mai poate fi resuscitat, nu mai poate fi readus la viață. Gata, e momentul la care trebuie să te oprești! Acela este cel mai dificil moment, pentru că ce nu înțelege foarte multă lume este că viața în Ambulanță este total diferită de viața din spital. În spital ești într-un mediu medical, nu ești acasă la pacient, ești în mediul lui. Ești acolo unde e familia lui, unde toată lumea stă cu pumnii strânși și cu speranța că îl vei salva, că vei reuși să lupți cu moartea", a spus Alis Grasu.

×
Subiecte în articol: Alis Grasu Monica Pop
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close